Bakan Kacır’dan yerli yapay zeka açıklaması: Uygulamaları hayata geçireceğiz

Yapay Zeka Teknolojileri Fuarı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Katılımıyla Başladı

Bu yıl “Yapay Zeka Teknolojileri” temasıyla düzenlenen “7. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”, 27 Nisan’a kadar devam edecek. Fuarın açılışı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla ATO Congresium’da gerçekleşti.

Kacır: Türkiye Üretimde Önemli Bir Konuma Geldi

Kacır, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 22 yılda yapılan çalışmalara vurgu yaptı. Türkiye’nin üretim merkezi haline geldiğini, insansız hava aracı üretiminde dünya birincisi olduğunu ve birçok alanda Avrupa değer zincirlerinin merkezinde yer aldığını ifade etti.

Kacır, Togg’un elektrikli, bağlantılı ve akıllı araçlarının rekabetçiliği artırdığını ve ülkenin ihracatında büyük rol oynadığını belirtti.

Girişimlerin başarısına işaret eden Kacır, ülkede unicorn sayısının arttığını ve bu durumun ekonomiyi olumlu yönde etkilediğini söyledi.

“Yapay Zeka İçin Bütüncül Strateji Şart”

Kacır, yapay zeka geliştirme süreçlerinin, kar odaklı şirketler tarafından yönetildiğini ve ABD ile Çin’in bu alanda önemli bir mesafe kat ettiğini belirtti. Ortak bir yapay zeka kullanımı ilkesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yapay zekanın geleceğine dair umutlarını paylaşan Kacır, bu teknolojinin insanlığa hizmet eden bir rol üstleneceğini ve ülkenin de bu alanda geri kalmayacağını belirtti.

TÜBİTAK ve Yapay Zeka Destekleri

Bakan Kacır, TÜBİTAK bünyesinde yapılan yapay zeka çalışmalarına destek verdiklerini ve 22 yılda 25 milyar liradan fazla kaynak aktarıldığını açıkladı.

Yapay zeka projelerine yönelik destek programları hakkında bilgi veren Kacır, Türkiye’nin bu alanda önemli bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Teknoparklardaki firmaların yapay zeka projelerine katkısına değinen Kacır, gelecekte yapay zekanın ekonomiye etkisinin büyük olacağını ifade etti.

Kacır, Türkiye’nin yapay zeka devrimine liderlik etmek için çalışmalarının hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Yapay Zeka Teknolojileri Fuarı

Related Posts

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Atilla Yeşilada uyardı: Çok sert düşecek

Ekonomist Atilla Yeşilada, son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Yeşilada, ons altın fiyatlarındaki yükselişinin arkasında gerçekçi bir neden bulunmadığını belirterek, ‘Bu balon öyle bir patlar ki, herkesin elinde kalır ve çok ciddi bir zarar oluşur” ifadelerini kullandı.

Raylarda yeşil dönüşüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolunda enerji tasarrufu sağlayan sürüş yöntemleri ile 270 bin litre yakıttan tasarruf ettiklerini ve 748 ton karbon emisyonunu engellediklerini bildirdi. Uraloğlu, uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla her yıl 12 milyon litre yakıt ve 52 milyon kilovat saat elektrik tasarrufu sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Altın fiyatlarında sert düştü: Yatırımcılar ne beklemeli?

Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yatırımcıların dikkatini çekti. Analistler, bu düşüşün geçici olabileceğini ve altın piyasasında daha fazla hareketliliğin yaşanabileceğini belirtiyor. Kritik seviyeler ise altın fiyatlarının geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.

İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.

CHP’li Gürer: Kuraklık yetmedi, çiftçiyi don da vurdu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklıkla mücadele eden çiftçilerin don felaketiyle daha da zorlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir