Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

Hashimoto Hastalığı ve Belirtileri

Gençlerde de görülüyor

Günümüzde çevresel toksinler, aşırı iyot tüketimi, sigara kullanımı ve aşırı stres derken Hashimoto hastalığının giderek yaygınlaştığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, son yıllarda sadece yetişkinlerde değil gençlerde de görüldüğünü söylüyor. Hashimoto; sürekli yorgunluk, halsizlik, kilo verememe, cilt ve saç kuruluğu gibi belirtilerle kendini gösterirken tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlara yol açabilir.

Otoimmün bir hastalık

Hashimoto hastalığı, bağışıklık sisteminin tiroit bezini hedef alıp iltihaplandırdığı otoimmün bir hastalık olarak tanımlanıyor. Dr. Zeynep Ece Demirbaş, hastalığın metabolizma üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, erken teşhis ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabileceğini vurguluyor.

En sık görülen bağışıklık sistemi hastalığı!

Hashimoto tiroiditi, tüm otoimmün hastalıklar arasında en sık görülen hastalıktır. Ortaya çıkma sıklığı kadınlarda daha fazla olmasına rağmen erkeklerde ve tüm yaş gruplarında da görülebilir. Hashimoto hastalığının belirtileri genellikle yavaş geliştiği için fark edilmeyebilir. Bu nedenle erken teşhis büyük önem taşır.

Sağlıksız yaşam alışkanlıkları da neden olabiliyor!

Dr. Zeynep Ece Demirbaş’a göre, Hashimoto hastalığına sadece genetik faktörler değil, çevresel faktörler ve sağlıksız yaşam alışkanlıkları da neden olabilmektedir. Bu nedenle hastalığa karşı toplumsal farkındalığın artırılması gerekmektedir.

Hashimoto’da (Haşimato) bu belirtilere dikkat!

Dr. Zeynep Ece Demirbaş’a göre, Hashimoto hastalığı hipotiroidiye yol açtığında en sık görülen belirtiler şunlardır; sürekli halsizlik ve yorgunluk, kilo verememe, cilt ve saç kurulukları, kabızlık, depresif ruh hali, ödem, kas ağrıları, cinsel istekte azalma, adet düzensizlikleri ve üşüme gibi belirtiler görülebilir.

Related Posts

Ne zeytinyağlı ne kükürt ne de bıttım: En sağlıklı sabun açıklandı

Ciltteki yağlanma, sivilce ve kaşıntı gibi sorunlara karşı kimyasal ürünler yerine doğal çözümler tercih edenlerin sayısı artıyor. Uzmanlar, sabun seçiminde cilt tipine uygunluk ve içeriklerin doğallığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken, en faydalı sabunu da açıkladı.

Sıcak havalarda hayati risk: Diyabetes Insipidus’a dikkat!

Nadir görülen bir hastalık olan diyabetes insipidus, sıcak havalarda hayati tehlike oluşturabiliyor. Uzmanlar, aşırı susama ve sık idrara çıkma belirtilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?