Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de Tarım Alet ve Makine Dükkanları Zor Günler Yaşıyor

Osmaniye’de tarımsal alet ve makina dükkanı işleten esnaf Mehmet Demir, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunların kendilerini de olumsuz etkilediğini belirtti. Demir, satışların her yıl düştüğünü ve ellerinde kalan stokları eritmeye çalıştıklarını söyledi. Çiftçilerin artık ürün almak yerine fiyat sormaya korktuğunu ve bu durumun satışları olumsuz etkilediğini vurgulayan Demir, “Fiyatlardaki yükseliş, çiftçinin gelir kaynağının azalması ve gelirinin düşmesi satışları önemli ölçüde azalttı” diye konuştu.

“Çiftçiler Bakanlığın Teşviklerine Bile Uzak Bakıyor”

Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sulama sistemleri için yüzde 50 hibe teşviki vermesine rağmen çiftçilerin bu teşviki alacak güçte olmadıklarını ifade etti. Demir, “Çiftçilerin gelir kaybı nedeniyle artık ürünlerinden kar elde edemedikleri için bu yüzde 50 hibeye dahi uzak duruyorlar. Her yıl yüzlerce dosya hazırladığımız hibe başvurularında, çiftçi sayısındaki azalmanın endişe verici olduğunu gözlemliyoruz. Çiftçilerin alım güçlerinin azalması, kar marjının düşmesi nedeniyle bu teşviklerden faydalanma oranı giderek azalıyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

ABD’nin önde gelen ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Donald Trump’tan ayakkabı ürünlerinin karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutulmasını talep etti.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

Her depremde çöken GSM operatörleri hakkında rapor hazırlanacak

En ufak bir depremde bile sorun yaşatan GSM operatörleriyle ilgili Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat, altyapılarına dair bir rapor hazırlayacaklarını belirtti. Altınsaat,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir