İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

AFAD: Silivri Açıklarında Meydana Gelen Deprem Kuzey Anadolu Fayı Üzerinde Gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Bu depremin ardından Silivri açıklarında birçok artçı sarsıntı yaşandı.

Son depremlerin ardından, deprem sigortalarına olan ilgi tekrar arttı. Ancak, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından bile hala pek çok ev Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmamış durumda.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ndan (DASK) alınan bilgilere göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı %62 ve poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon. Türkiye genelinde ise sigortalılık oranı %56 iken, İstanbul %62’lik oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor.

İstanbul’daki sigortalılık oranının yüksek olmasına rağmen hala her 4 evden 1’inin deprem sigortası yaptırmamış olması endişe verici bir durum.

Bölgelere göre bakıldığında, sigortalılık oranı açısından Marmara Bölgesi %64 ile ilk sırada yer alırken, en düşük sigortalılık oranı %45 ile Karadeniz Bölgesi’nde kaydedildi.

Marmara Bölgesi’nde, Yalova %83 ile en yüksek sigortalılık oranına sahip iken, onu sırasıyla %82 ile Sakarya, %79 ile Tekirdağ takip etti. En düşük oran ise %47 ile Bilecik’te görüldü.

Sigortalılar Hasar İhbarlarını DASK’a Yapabilir

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak, hasar ihbarlarını kolayca yapabilirler. Ayrıca, hasar ihbarlarını “www.dask.gov.tr” ve e-Devlet Kapısı üzerinden de iletebilirler.

Devletin sağladığı DASK, konutları deprem ve depremin doğrudan neden olduğu diğer afetlere karşı güven altına almaktadır.

Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000 tarihinden bu yana, kurumlar ve sigorta şirketleri toplumda sigorta bilincini artırmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Related Posts

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Atilla Yeşilada uyardı: Çok sert düşecek

Ekonomist Atilla Yeşilada, son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Yeşilada, ons altın fiyatlarındaki yükselişinin arkasında gerçekçi bir neden bulunmadığını belirterek, ‘Bu balon öyle bir patlar ki, herkesin elinde kalır ve çok ciddi bir zarar oluşur” ifadelerini kullandı.

Raylarda yeşil dönüşüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolunda enerji tasarrufu sağlayan sürüş yöntemleri ile 270 bin litre yakıttan tasarruf ettiklerini ve 748 ton karbon emisyonunu engellediklerini bildirdi. Uraloğlu, uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla her yıl 12 milyon litre yakıt ve 52 milyon kilovat saat elektrik tasarrufu sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Altın fiyatlarında sert düştü: Yatırımcılar ne beklemeli?

Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yatırımcıların dikkatini çekti. Analistler, bu düşüşün geçici olabileceğini ve altın piyasasında daha fazla hareketliliğin yaşanabileceğini belirtiyor. Kritik seviyeler ise altın fiyatlarının geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.

Bakan Kacır’dan yerli yapay zeka açıklaması: Uygulamaları hayata geçireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gelecek dönemde, Türkçe verilerle zenginleştirilen, Türkiye’nin ilk temel yapay zeka büyük dil modelini kullanıma sunacaklarını belirterek, “Yerli ve özgün yapay zeka modelleri geliştirilmesinin önünü açacak uygulamaları hayata geçireceğiz.” dedi.

CHP’li Gürer: Kuraklık yetmedi, çiftçiyi don da vurdu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklıkla mücadele eden çiftçilerin don felaketiyle daha da zorlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir