Türk edebiyatını tanımadan, okumadan ne kadar verimli bir okuma yapabiliriz sorusu her zaman geçerliliğini koruyacaktır. Bunun için yayınladıklarında büyük ses getiren, çok okunan Türk klasiklerinden birkaçını siz okurlarımıza öneriyoruz. Herkesin mutlaka okuması gereken kitaplar kitaplıklarda bulunması elzem olan eserleri teşkil ediyor.
İşte okunması gereken önemli Türk klasiklerinden sizler için seçtiğimiz seçki…
Aşk-ı Memnun

Aşk- ı Memnu, geçen yüzyılın başında bir yandan alafranga bir hayata girmekte olan toplumu bu yönüyle tanıtırken, bir yandan da Avrupa ’da görülen ve Batılı romancıların da kullandıkları soyaçekim ve determinizm gibi realizmin gerektirdiği bütün öğeleri başarıyla işlemiş, gözlemleri ve ayrıntılı betimlemeleriyle Türk romanında bir dönüm noktası oluşturmuştur.
Sayfa: 400
Araba Sevdası

Türk edebiyatının ilk realist romanıyla tanışma zamanı…
Sayfa: 280
Kürk Mantolu Madonna

İlk baskısı 1943 yılında yapılan Kürk Mantolu Madonna, günümüzde halen en çok ilgi gören ve satılan kitaplar arasında bulunuyor. Basıldığı günden bu yana 1 milyondan fazla satan kitap üzerine, birçok araştırma ve inceleme yapılmış, hakkında tezler yazılmış, fakat bu başarısının sırrı tam olarak çözülememiştir. Onu bu kadar özel kılan ve hala konuşuluyor olmasındaki en büyük pay, tabii ki Sabahattin Ali’nin usta kalemi ve başarılı ruh tahlilleridir.
Sayfa: 160
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

Peyami Safa’nın şaheserlerinden Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Türk edebiyatında “insan ruhunun derinliklerinde ve labirentlerinde dolaşan ilk roman” olması ve hasta bir insanı ve onun psikolojisini ele alması bakımından önemli bir yere sahiptir.
Sayfa: 112
Sinekli Bakkal

II. Abdülhamid’in himayesindeki İstanbul’a daha yakından bakacağınız bu eser ile Jön Türkleri de tanıyacak, sürgünlerin ardında bıraktığı yıkımlara şahit olacaksınız. Dönem romanlarını okumayı sevenler için ayrı bir öneme sahip olan Halide Edip Adıvar, en çok satan eseri Sinekli Bakkal ile de bu başarısını ispatlıyor.
Sayfa: 424
Yaban

Yaban, söz konusu dönemde köylerin ve köylülerin durumunu ele alarak kurtuluş mücadelesine farklı bir perspektiften bakmaya olanak sağlıyor. Yazar bununla birlikte, yarattığı farklı statüdeki karakterlerle aydın-köylü çatışmasını da başarılı bir şekilde kurguya ekliyor.
Sayfa: 214
Eylül

Edebiyatımızın ilk psikolojik romanı kabul edilen Eylül, sembolik manada biyolojik olarak yaz başlarını, duygusal olarak da Eylül ayını yaşayan Necip ile Suad’ın ruhlarının derinliklerine yapılan bir yolculuktur.
Sayfa: 200
Hababam Sınıfı

Edebiyatımızın Koca Çınar’ı Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı, topluma tutulmuş müthiş bir aynadır.
Sayfa: 300
Yılanların Öcü

İki kez filmi çekilen, edebiyatımızın tartışmasız bir başyapıtıdır.
Sayfa: 280
Bereketli Topraklar Üzerinde

Toplumsal gerçekçi edebiyatın öncü isimlerinden olan Orhan Kemal, Bereketli Topraklar Üzerinde ’de Türk toplumunun bir dönem yaşadığı zorlukları tüm yönleriyle kaleme alıyor. İş bulmak üzere Orta Anadolu’dan yola çıkıp Çukurova’ya gelen üç arkadaşın hikayesini konu edinen kitap, geçim kaygısının yeri geldiğinde insanın karakterini değiştirebilecek kadar güçlü olabileceğini gözler önüne seriyor.
Sayfa: 400
Devlet Ana

Devlet Ana, Osmanlı kurulmadan önceki Anadolu’nun görünümünü üve Anadolu insanının özlemlerini anlatırken, onların güçlü, güvenli, adaletli bir devlete duyduğu ihtiyacı da açığa çıkarmaktadır. Kemal Tahir’in en önemli romanı olarak gösterilen Devlet Ana, onun düşünce yapısını da en iyi yansıtan eserlerinden biri sayılmaktadır.
Sayfa: 450
Kitap sayfası için iletişim: